wij benaderen de mens

in zijn totaliteit …

wij benaderen de mens

in zijn totaliteit …

wij benaderen de mens

in zijn totaliteit …

wij benaderen de mens

in zijn totaliteit …

wij benaderen de mens

in zijn totaliteit …

BEHANDELINGEN VOOR ALLE MOGELIJKE KLACHTEN

Bent u op zoek naar meer informatie over de verschillende behandelingen in Edegem die de groepspraktijk Francis Weyts aanbiedt? Wat houden die methodes nu eigenlijk in? Welke aanpak werkt het best voor u om komaf te maken met uw fysiologische klachten? Bij deze kinepraktijk zal er steeds vanuit de holistiek oogpunt naar uw aandoening gekeken worden. Hierdoor worden er verbanden gelegd tussen de verschillende werkgebieden (de mechaniek, de organen en de geest). Hierin orde brengen en hulpmiddelen aanbrengen om zelf verder te kunnen, vormt een groot deel van de algemene aanpak.

KINESITHERAPIE

Dit is een van de klassieke behandelingen van fysieke en sportklachten. Dit gebeurt door middel van verschillende massagetechnieken en eventueel oefeningen. De kinesisten proberen hierbij lokale weefsels te verbeteren of blokkeringen op te lossen en deze terug te stabiliseren. Hiervoor gebruiken zij ook de kennis als sportkinesisten om de resultaten te optimaliseren.

OSTEOPATHIE

Dit is een holistische therapie waarbij men gaat zoeken naar de mogelijke verbanden tussen verschillende aandoeningen in een lichaam, in de hoop hierdoor meer aandacht te kunnen geven aan de primaire oorzaken dan aan de gevolgen en compensaties erop.

Osteopathie wordt vaak gezien als een therapie waarbij altijd gekraakt wordt, terwijl de manipulatie maar een van de vele technieken is waar men uit kan kiezen. Een ander misverstand is de behandelingen van de organen. Hierover bestaat een taboe waardoor vele patiënten er sceptisch tegenover staan. Hier zal de osteopaat voornamelijk werken op een goede motiliteit en doorbloeding om de omgevingsweefsels te bevorderen. Er wordt ook uitgekeken naar de reflexzones die preventief aanwijzingen geven als er dreiging zou kunnen zijn van elementen die invloed uitoefenen op die organen. Het proberen detecteren van die alarmpunten geeft meer inzicht in de mogelijke onderbewuste of bewuste stressfactoren die een negatieve invloed hebben op het dagelijks leven en u ziek kunnen maken.

SENSOPRO TRAINER

Deze trainingssensatie komt overgewaaid uit Zwitserland en is enorm in opmars. Francis Weyts biedt u nu al de mogelijkheid om dit toestel uit te testen en uw behandelingen op deze manier uit te voeren. De SensoPro Trainer is een toestel om zowel coördinatie, kracht, uithoudingsvermogen als explosieve kracht te trainen. Het is een efficiënte manier om uw lichaam te trainen aangezien het individueel en doelgericht afgesteld wordt om uw persoonlijk doel te bereiken.

Door het swingboard van dit toestel bent u constant in beweging. De kunst is om uw stabiliteit te trainen tijdens de oefeningen. De elastische banden kunnen bovendien op drie verschillende niveaus ingesteld worden zodat u steeds traint met een andere weerstand.

MANUELE THERAPIE

Bij een manuele mobilisatietechniek bekijkt men het lichaam op een holistische manier, al wordt dit beperkt tot het volledige mechanische systeem. Zo kunnen botten, spieren, gewrichten en verbindingsweefsel beter herstellen. De eerste stap is steeds om te zoeken waar de fouten in de gewrichtsketen aanwezig zijn, nadien zal de therapeut de structuur verbeteren.  De patiënt wordt hierbij toegelaten om in zijn eigen voorkeursbeweging te blijven functioneren.

BEWEGINGSANALYSE EN FOUTANALYSE

Deze behandelingen vinden voornamelijk bij sporters plaats, indien de klachten steeds terugkomen. De behandelende therapeut gaat hierbij op zoek naar foutieve bewegings- of houdingspatronen en slechte gewoontes. Denkt maar aan tennis- of golfbewegingen die fout worden uitgevoerd, waardoor men last krijgt van bepaalde spieren. Er zal vervolgens getracht worden om de bewegingen aan te passen door op zoek te gaan waar de fout kan weggefilterd worden. Tenslotte zal de fout door aangepaste oefeningen of bewegingen eruit gehaald worden en naar herstel toegewerkt worden. Er kunnen nu meer specifieke oefeningen opgesteld worden om recidiveren van de problematiek te beperken en prestaties te optimaliseren.

ENDERMOLOGIE

Dit is de behandeling van bindweefsel. Soms wordt deze tak foutief gezien als alleen een esthetische behandeling tegen cellulitis. Er wordt gebruik gemaakt van een apparaat dat ontworpen is om littekenweefsel en bindweefsel te herstellen. Het is dan ook een onderhuidse behandeling die vanaf de oppervlakte wordt uitgevoerd. Een soort massage door middel van een apparaat.

Endermologie behandelt de verschillende huidlagen en spierlagen zeer effectief. Het is bovendien een uitermate succesvolle behandelingsmethode voor lymfatische problemen die meer en meer voorkomen, terwijl het lymfesysteem toch wel een van de belangrijkste systemen in ons lichaam is.

OOSTERSE GENEESKUNDE

Deze therapie wordt slechts gedeeltelijk gebruikt in de groepspraktijk van Francis Weyts en dat voornamelijk voor diagnostiek. Deze methode werkt preventief, in tegenstelling tot de Westerse geneeskunde waarbij er altijd een oplossing geboden wordt, maar nooit iets voorkomen kan worden.

Bij Oosterse geneeskunde wordt gekeken naar reflexzones, shiatzu-punten, meridianen, verschillende shakra’s en oog- en oorauriculotherapie. Deze zaken worden gebruikt om vanuit een Oosters inzicht een betere diagnostiek te kunnen uitvoeren. Sommige stukken zoals drukpuntenbehandelingen kunnen worden gebruikt om de behandeling in zijn algemeen te ondersteunen.

HOTSTONE MASSAGE

Een massage met hete lavastenen heeft een helend karakter. De warmte zal langzaam en steeds dieper in het weefsel doordringen. Hierdoor kan men effectiever werken op verschillende processen die zich in het lichaam voordoen.

De verschillende meridianen worden in beter verband gebracht met elkaar en toxines worden aan het lichaam onttrokken. Deze behandeling kan gecombineerd worden met Coldstone. Het contrast en de combinatie van warmte en koude stimuleert de bloedsomloop en reactiveert de recuperatie.

Ook in combinatie met Chakra-stenen kent de hotstone massage verrassende resultaten. De verschillende energiesystemen worden extra aangepakt met een grotere vitaliteit als gevolg.

BEST, ESTECK EN WIN-BACK

Door middel van een ‘microcurrent’ (een zwakstroom) wordt er in het lichaam gemeten naar de mate van gezondheid. Vroeger bood enkel de Esteck de mogelijkheid tot een meting waardoor men verder meer gericht naar deze resultaten toe moest werken. Nu kan men dankzij de BEst ook elektronisch bijsturen. De therapeuten zijn daardoor niet meer beperkt door de meting. Het werkt net zoals bij het meten van de spanning van de batterij van uw wagen, die u dan nadien terug bijlaadt met de gewenste frequentie. Met de Win-Back kan die frequentie op spier, pees, ligament en botniveau geoptimaliseerd worden.

BACK TO BASIC HEALTH

Hiermee wil het team u helpen om u weer alert te maken op de basisnoden van een ‘Gezonde Geest in een Gezond Lichaam’.

CAVITATIE

Door middel van ultrasone golven wordt het lichaam gestimuleerd om de opgeslagen afvalstoffen in de vetstructuren kapot te maken en deze dan via de natuurlijke uitscheidingswegen te evacueren. Deze techniek is zeker van nut bij mensen die willen detoxen, vermageren op een gezonde en natuurlijke manier of last blijven hebben van toxines na langdurig gebruik van onder meer medicatie.

Voor het maken van een afspraak voor een van bovenstaande behandelingen, neemt u telefonisch contact op met deze kinepraktijk van Francis Weyts in Edegem.